17. Balkan Cevher Hazırlama Kongresi Antalya'da Gerçekleşiyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı (YMGV) iş birliği ile hazırlanan 17. Balkan Cevher Hazırlama Kongresi (BMPC 2017) 1 Kasım 2017 tarihinde başladı. 3 Kasım 2017 tarihine kadar sürecek olan kongre kapsamında cevher hazırlamaya dair yapılan bilimsel çalışmaların yanı sıra, sektördeki gelişmeler de katılımcılara sunulacak.
Türkiye’den ve yurtdışından üst düzey görevliler ve maden ve mineral işleme endüstrisinde hizmet veren firmaların yöneticilerini bir araya getirecek olan kongre sektörün geleceğine dair değerlendirmelerin yapılmasına fırsat sunuyor. Bu bağlamda kongre, Balkan ülkelerindeki maden ve mineral işleme endüstrisinin geleceğinin değerlendirilebileceği teknik bir platform konumunda.
Kongrede, materyal analizi ve mineral karakterizasyonu, parçalara ayırma ve sınıflandırma, fiziksel konsantrasyon yöntemleri, endüstriyel minerallerin işlenmesi, kömürün işlenmesi, drenaj ve pis su temizlenmesi, cevher hazırlama ile ilişkili madencilik faaliyetleri gibi sektör için önemli konular değerlendirilecek.

Daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.bmpc2017.org/