Maden Türkiye 2016 Katılımcıları Fuardan Memnun Ayrıldı

İki yıl sonra da burada olacağız
Şenol Uluşan(Şirket Ortağı) – Batıbant Ltd.

Endüstriyel alanlarda yığın malzeme naklini gerektiren tüm ortamlarda kullanılan konveyör sistemleri ve gerekli tüm ekipmanların tedarikini sağlayan bir şirket olarak, sektörümüzün buluşma noktası olan Maden Türkiye Fuarında bulunmaktan mutluyuz.
Fuara 2 yıl öncede katılmıştık. Marka bilinilirliğimizi artırmak ve yeni bağlantılar oluşturmak için şimdi tekrar buradayız. Gelişmeleri ve aynı sektöre hizmet verdiğimiz kişilerle bir arada olmak mutluluk verici. Ürün ve hizmetlerimizi tüm ayrıntıları ile ziyaretçilerimize anlatıp onların yaşadığı aksaklıklarla ilgili görüşlerin ve deneyimlerin paylaşıldığı güzel bir fuar oldu. 2 yıl sonraki fuarda tekrar yerimizi almak istiyoruz.

Sektördeki hareketlenme fuarda kendini gösteriyor
Tolga Sencer (Genel Müd.Yrd.)- Talpa

Yeraltı maden makinaları üreten bir firmayız. Ağırlıklı yükleyiciler üzerinde çalışıyoruz.
Şu ana kadar fuardan memnunuz, ilgi var gayet güzel geçiyor. Fuarın sektöre yararlı olduğun düşünüyorum. Emtia fiyatlarındaki artışlara bağlı olarak bu sene maden sektöründe bir hareketlenme olduğunu gözlüyoruz ve bunun da fuara etkisini görüyoruz. Makinalarımıza yoğun ilgi var, önümüzdeki yıl da bu şekilde devam ederse, iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Fuar beklentilerimizi kesinlikle karşıladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Aldığımız geri dönüşlerden memnunuz
Alper Balibeyoğlu (Dijital Paz.Müd.)- Draeger LTD. ŞTİ.

Firmamız iş güvenliği ve malzemeleri üreten 126 yıllık bir Alman bir firması. Tüm dünyada yaklaşık 19-20 ARGE noktası bulunan ve 191 ülkede iş yapan bir firmadır.
Fuardan genel olarak memnunuz çünkü madencilik sektörünü bu kadar bir araya getiren başka bir fuar yok Türkiye’de. O yüzden buraya katılmaktan ve geri dönüşlerden memnunuz. Türkiye’de madenciliğin geliştirilmesi ve daha iyi noktalara getirilmesi adına önemli bir etkinlik, organizasyon. Daha nicelerinin yapılmasını diliyoruz. Umarız bu fuar daha da büyür, önümüzdeki yıllarda daha da gelişen bir etkinlik olur.

Sektördeki her firma bu fuara katılmalı
Berk Akcengiz (Mad. Müh. Satış Sorumlusu)-Alagrup Mimarlık Müh. Ltd. Şti.

2010 yılında kurular Alagrup, özellikle kömür olmak üzere yeraltı madenleri için ekipman tedarikinde çalışan bir firma. Bir yeraltı kömür madeninde ihtiyaç olan ne varsa Alagrup bunun tedariki ile uğraşan bir firma.
Bu sektör ile uğraşan her firmanın bu fuarlarda olması gerektiğini düşünüyorum. Burada olmaktan gayet mutluyuz. Yeni yatırımcıları, çalıştığımız müşterileri burada ağırlamaktan oldukça memnunuz. Fuarın beklentilerimizi karşıladığını söyleyebilirim. Özellikle 2016 yılı maden sektörü için oldukça sıkıntılı geçmişti. Ama yavaş yavaş bu sıkıntının geçtiğini fuarda gördüğümüz canlılıktan anlayabiliyoruz. Fuar bizim için iyi oldu diyebilirim.

Fuar geleceğe ümidimizi tazeledi
Ertan Karahan (Teknik Müdür)– AES Arıtma Ekipmanları Ltd. Şti

AES olarak yaklaşık 16 yıldır sadece filtrepres imalatı konusunda hizmet veren bir kuruluşuz. 17 yılda Türkiye’de ve dünyada 29 farklı ülkede 750 adete yakın makine imal etmiş ve başarı ile çalıştırmış bulunmaktayız.
Maden Fuarına uzun yıllardır ve sürekli olarak katılmaktayız. Bu fuarı sektör için çok önemli bir buluşma yeri olarak görüyoruz. Sektör ve piyasalar olarak her ne kadar zorlu bir süreçten geçiyor olsak da bu yılki fuardan da oldukça memnun kaldığımızı ifade edebiliriz. Standımıza ve Maden Fuarına olan bu ilgi bizim üretici olarak gelecek günlere daha fazla ümitle bakmamıza vesile oldu. Hem eski müşterilerimiz ile hem de yeni potansiyel müşterilerimizle projelerini konuşma ve tartışma fırsatı bulduk. Maden sektörüne özel tasarladığımız yeni ürünlerimizi müşterilerimize tanıttık.

Fuar bize pek çok olanak sundu
Ali Arda AKSOY (Maden Müh)AKSA Magnet Endüstri Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

AKSA Magnet Endüstri Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. başta maden, endüstriyel, hammadde sektörü, gıda, kimya sanayi, geri dönüşüm endüstrisi ve çok sayıda alan için makine ve spesifik sistemler üretmekte ve aynı zamanda komple anahtar teslim tesisler kurmaktadır. Ürünlerimiz çok geniş yelpazeye yayılmış durumdadır. Kırma, öğütme, eleme, sınıflandırma, susuzlaştırma ve kurutma, yüksek tenörlerde konsantre elde etme… yani bir maden tesisini komple anahtar teslim kurabilmekteyiz. 42 farklı ülkeye üretimlerimizi ihraç etmekteyiz. Maden sektörü son yollarda ekonomik ve siyasal nedenlere bağlı olarak bir duraklama sürecine girmişti, tesis yatırımlarına talep bir hayli azalmıştı. Öte yandan, önceki yıllara kıyasla maden sektörü teknoloji ve kalite olarak önemli derecede ilerleme kaydetti. Bu anlamda, Maden Türkiye 2016 Fuarı biz üreticilere önemli olanaklar sağlamıştır. Yatırımcılarımız ile olan iletişimlerimiz, firmamızın ve ürünlerimizin potansiyel müşterilerimize tanıtılması, tanıtılması ve daha birçok imkanları bize sunmuştur. Birçok farklı ülkelerden ziyaretçi katılımda bulunmuş ve şirketlerimiz kendilerini daha iyi tanıtma fırsatı yakalamıştır. Fuar bu noktalarda üretici ile yatırımcı arasında önemli bir köprü görevi görmüştür. Maden Türkiye 2016 Fuarında emeği geçmiş ve görev almış herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Fuar sektörün ulusal temsilcilerini ve dünya devlerini bir araya getiriyor
Şahan Gül(Maden Mühendisi) – Metek Madencilik ve Enerji Teknolojileri

Metek olarak, kuyu ihraç sistemleri, cevher hazırlama tesisleri, jeolojik etüt ve fizibilite konularında ülkemizin en yetkin danışmanlık firmalarından birisiyiz. Uzman kadromuzla her ihtiyaca uygun anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Aynı zamanda ürün gamımızda madenci baş lambası ve oksijenli ferdi kurtarıcı gibi ekipmanlar bulunuyor.
Maden Türkiye Fuarına ilk yapıldığı yıldan beri katılıyoruz. Sektörümüzün ulusal temsilcilerini ve dünya devlerini bir araya getirdiği için bu fuarın öneminin farkındayız.
Metek Madencilik olarak, çeşitli ülkelerdeki iş ortaklarımızla ülkemiz madenciliğine son teknolojileri getiriyoruz. Ürün ve hizmetlerimizi bu Fuarda sektör temsilcilerine tanıtmaktan memnunuz. Ülkemiz madenciliğinin gelişmesine büyük katkısı olan bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz.

Beklentilerimizin üzerinde ve nitelikli bir katılım oldu
Ata Önuçak (Maden Mühendisi / Genel Müdür Yardımcısı) – Ant Group

Ant Group olarak 1976 yılından bugüne faaliyet gösterdiğimiz sektörde bu yıl 40. yılımızı kutluyoruz. 40 yıllı bir bilgi birikimi ve tecrübe ile madencilik sektörün katı sıvı ayırımında kullanılan koyulaştırıcılar ve çok çeşitli filtrasyon ekipmanları imal eden bir firmayız.
Geçtiğimiz son 2-3 yılda madencilik sektörüne baktığımızda aslında bu fuardan çok fazla bir beklentimiz yoktu. Ancak bizi çok memnun eden yoğunlukta katılım ve ilgi oldu standımıza. Tüm gün standımız doluydu, çok verimli geçti. Önceki fuarlarda boşluk bulduğumuzda diğer stantları da gezerdik, bu sene ona bile vakit bulamadık. Özellikle katılımcıların %90’ı konusuna hâkim bu sektöre emek vermiş ve yeni planları olan firma ve kişilerden oluşuyordu. Dolayısı ile firmamız için bu fuarın çok yoğun ve verimli geçtiğini söyleyebiliriz.