Maden Türkiye 2016 Maden Sektörünün Tüm Paydaşlarını Tek Çatı Altında Topladı

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı işbirliği ile hazırlanan Maden Türkiye Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri Fuarı, sektörün tüm paydaşlarının katılımı ile  7. kez gerçekleşti.

Çin, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nin milli katılımları ile 34 ülkeden 392 katılımcı firmaya ev sahipliği yapan Maden Türkiye 2016 Fuarı,  47 ülkeden 563 yabancı, 8.909 yerli olmak üzere 9.472 profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Arnavutluk, Fransa, Gürcistan, Yunanistan ve İran’dan alım heyetlerinin ağırlandığı Maden Türkiye Fuarı esnasında gerçekleştirilen ikili görüşmelerde katılımcı firmalar ürün ve hizmetlerini sektör profesyonellerine tanıtma,  yeni ve güçlü iş birlikleri gerçekleştirme imkanı buldu.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında sektörün önemli konularının ele alındığı Maden Türkiye Fuarında, “Türkiye Madenciliği Nasıl Gelişir?” başlıklı açık oturum, Prof. Dr. Güven Önal’ın moderatörlüğünde, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü Cengiz Erdem, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, Minertolia Danışmanlık CEO’su Dr. Selahaddin Anaç ve Dündar Ergunalp’in katılımları ile gerçekleşti. Meydana gelen kazalar, maden sektörünün ülke ekonomisine katkısı, maden sektöründe gerçekleştirilen önemli projeler, devlet politikaları, teşvikler, iş sağlığı ve güvenliği, madencilik ve çevre konuları görüşüldü.

Fuar esnasında, Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Seminerleri kapsamında, Madenlerde ATEX ve Patlayıcı Ortamlardaki Exproof Ekipmanlar, Madenlerde Tehlike Belirleme Çalışmaları, Madenlerde Acil Durumların Yönetimi, Kazalar, Havalandırma, Ocak Kazaları, Grizu ve Gaz İnfilakları, Çanakkale Savaşı’nın Görünmeyen Kahramanları Madenciler (Yeraltı Savaşları), Madenlerde İş İzin Sistemleri, Madenlerde  Sağlık ve Güvenlik Planları, Maden Kazaları Sonucu Ortaya Çıkan Hukuki Sonuç ve Örnek Yargıtay Kararları konularında eğitimler gerçekleştirildi. Prof. Dr. Orhan Kural tarafından verilen seminerde Madencilik ve Çevre konusu konuşuldu.

Maden Türkiye Fuarı, konusu, gündemi ve işi maden ve madencilik olan tüm tarafların bir araya gelerek günün değerlendirildiği, geleceğin belirlendiği bir buluşma noktası oldu. Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan Madencilik endüstrisinin bir araya gelmesi ve sesini duyurmasına önemli katkılar sağlayan fuar, her geçen yıl büyüyerek Türk madencilik sektörünün de gelişimine destek olmaya devam edecektir.